Жимолость: чи перспективно в Україні вирощувати цю ягоду (ВІДЕО)
Велике майбутнє, чи велика помилка? Про перспективи вирощування в Україні жимолості сперечалися провідні експерти під час панельної дискусії на конференції “Ягоди України: заморозка і свіжий ринок”, організованій “АПК-Інформ: овочі та фрукти”.
“Глобальних ринків для жимолості немає і не буде найближчі 5-7 років. Ринок переробки вимагає низької ціни, величезних об’ємів, апробованих продуктів глибинної переробки, а на це потрібно 4-5 років. Нічого з цього в жимолості поки що немає.
Собівартість минулого року на збиранні ягоди жимолості склала 25 гривень за кілограм. Вона чудова ягода для переробки, але це 5-7 років. А продавати потрібно вже зараз”, – такі аргументи навів Тарас Баштанник, директор компанії “Українська ягода”.
Натомість опоненти переконані, що за цією ягодою велике майбутнє, от тільки в Україні ніхто не куштував справжньої жимолості.
Докладніше – у відео від SEEDS.org.ua
Модератором панельної дискусії виступив економіст інвестиційного департаменту Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО) Андрій Ярмак.
Учасники дискусії:
Олександр Ярещенко, заступник директора з наукової роботи, кандидат сільськогосподарських наук Інституту садівництва НААН;
Олег Босий, експерт ягідного ринку, керуючий партнер компанії FruiTech;
Тарас Баштанник, директор компанії “Українська ягода”;
Євген Харлан, директор зі стратегії та розвитку ягідного підприємства “Нікдарія”.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!