Збереження кольору та смаку або як у Чилі заморожують ягоди
В Чилі для заморозки ягід використовується винятково технологія шокової терапії. Про це повідомляє LANDLORD.
Одразу після збору ягід вони транспортуються до найближчого підприємства, обладнаного спеціальними установками. Як поділився враженнями голова асоціації «Укрсадвинпром» Володимир Печко під час перебування в Чилі, завдяки застосуванню такої технології ягоди після розмороження зберігають форму, колір і навіть смак. Причому, навіть частинки фруктів не втрачають своїх форм.
Заморозка фруктів проводиться у три етапи. Продукцію спочатку охолоджують до 0 градусів, потім – до −5°С, згодом – до −18°С. У результаті фрукти або ягоди замерзають швидше. Крім того, така технологія дозволяє заощаджувати ресурси.
Загалом у Чилі дбають і про підвищення врожайності ягід (15 тонн/га в малини та 50 тонн/га в полуниці), і про подальше зберігання й переробку продукції. Цікаво, що грядки, де вирощуються ягоди, штучно «піднімаються»: так ягідники запобігають пошкодженню чи знищенню рослин внаслідок повеней чи затоплень плантацій після дощів.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!