Екзотичний азійський гриб шиїтаке почав набувати дедалі більшої популярності серед прихильників здорового харчування. Завдяки своїм численним корисним властивостям ці гриби називають «еліксиром життя», пише SEEDS.
Такі гриби, вже четвертий рік вирощує на Закарпатті ТОВ «Натур Грін Україна». Вирощують на органічному субстраті власного виробництва. До його складу входять продукти переробки зернових культур і тверді породи дерев.
Один цикл вирощування – від моменту засівання і до збору першого гриба – триває майже 19 тижнів. Компанія «Натур Грін Україна» щотижня збирає 6–6,5 тонн свіжих українських грибів, пише інформаційний портал Тechhorticulture.com.
Читайте також: Сьогодні лінії для пакування овочів потрібні навіть дрібним фермерам – бракує працівників
Від початку заснування підприємство орієнтувалося на зовнішньоекономічну діяльність. Тому 95% своєї продукції експортує у європейські країни. Серед найбільших споживачів грибів шиїтаке Німеччина, Бельгія, Нідерланди. Також українські гриби потрапляють на кухні у Великій Британії та сусідніх країн.
Технолог компанії «Натур Грін Україна» Андрій Равліковський розповідає, що незвичне для більшості грибництво – це доволі перспективна галузь для країни, адже виробництво майже безвідходне, а ті відходи, що є, у перспективі можуть стати хорошим ресурсом для компанії.
Відпрацьований субстрат – чудове органічне добриво з високим вмістом поживних речовин, є альтернативою торфу чи іншим добривам. Також є чималі перспективи використовувати його в ролі твердого палива чи продукту для отримання біогазу.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!