З березового соку навчилися варити органічний сироп
Компанія із Фінляндії Kvarken навчилася варити сироп із березового соку. Новий продукт випустили під брендом Birch Syrup та презентували на виставці Free From Functional Food в Амстердамі, пише SEEDS.
Хоча березовий сироп містить багато природних цукрів (глюкози й фруктози), на смак він кисло-солонуватий і скоріше нагадує соєвий соус або оцет. Використовувати його можна так само — додавати до маринадів, соусів або поливати солодощі.
Читайте також: Школяр з Вінниччини самотужки розводить овець, зароблені гроші віддає на автівки для ЗСУ
Деякі скандинавські компанії уже спробували березовий сироп на морозиві та смаколиках для веганів.
«Ми збираємо сік берези, потім видаляємо воду осмосом і варінням. Для отримання літра сиропу потрібно 100-140 літрів березового соку», — розповіла Nutritioninsight Каріна Ренн, менеджер із продажу Kvarken.
Kvarken збирає лише частину соку, тому не шкодить самим деревам. Збір зазвичай проходить у квітні.
Сироп має темний колір та карамелізований смак з відтінками сушеної сливи і ягід ялівцю. Також він сертифікований як органічний. У Kvarken акцентують, що смак березового сиропу складний і значно відрізняється від кленового. Зате він чудово підходить до різних видів м’яса та лосося чи форелі.
Запрошуємо фахівців аграрного бізнесу взяти участь у Відкритій Міжнародній конференції: СТАЛИЙ АГРОБІЗНЕС: “ТРАДИЦІЇ.НІШІ.ЕКОПРАКТИКИ.ТЕХНОЛОГІЇ”
Конференція відбудеться 14.02.2024 в рамках виставки “АГРОВЕСНА“ о 12:00 у Київському МВЦ.
УЧАСТЬ БЕЗКОШТОВНА ЗА УМОВИ ПОПЕРЕДНЬОЇ РЕЄСТРАЦІЇ
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!