Японці вироблятимуть космічне саке і планують створити броварню на Місяці

0 8

Виробник саке Asahi Shuzo Co. оголосив про неземні плани щодо виробництва рисового вина на Міжнародній космічній станції наступного року, пише SEEDS.

Однак космос не є останнім кордоном цієї компанії. Цей проект знаменує собою перший крок до її кінцевої мети — створення броварні на Місяці у рамках майбутньої місячної колонізації.

Читайте також: Українські селекціонери створюють цукрову кукурудзу для космічних місій NASA та SpaceX

Щоб наблизити цю ідею до реальності, наприкінці 2025 року компанія Asahi Shuzo запустить на МКС рис, цвіль кодзі та дріжджі.

“Наша кінцева мета – зварити Dassai на Місяці, використовуючи знайдену там воду”, – заявив представник компанії виданню Аsahi.

Компанія з виробництва саке заплатить Японському агентству аерокосмічних досліджень за використання японського експериментального модуля Kibo на МКС для реалізації проекту.

У Кібо астронавти змішають матеріали з водою, щоб ініціювати процес ферментації. Потім суміш піддаватиметься автоматичному перемішуванню та контролю рівня алкоголю, поки вона не перетвориться на «моромі», нерафіноване саке. Потім її заморозять та повернуть на Землю.

Ця спеціальна пляшка буде продаватися за роздрібною ціною, що рекомендується, 100 мільйонів ієн (653 000 доларів США), а всі виручені кошти підуть на внутрішні проекти з розвитку космонавтики.

Компанія вважає, що виробництво саке більше підходить для космічних експериментів, ніж виноробство, оскільки рис легший і містить менше води, ніж виноград.

 

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!