Яку продукцію від маленьких фермерів обирають відомі українські шеф-кухарі?
Цього тижня під час кулінарного конкурсу Bocuse d’Or Ukraine 2021 в Києві маленькі фермери та локальні виробники мали можливість презентувати свою продукцію для відомих українських шеф-кухарів. Зокрема, захід відвідали фермери, які отримали підтримку від Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва UHBDP, повідомляє SEEDS.
Фермери із півдня України привезли на конкурс шафран, ефірні олії, свіжі салати, в’ялені томати, консервовані та заморожені овочі, мед та продукти з нього.
Під час національного відбору Bocuse d’Or Ukraine 2021 кухарі змагалися за звання кращого професійного кулінара. Для приготування свої страв вони могли використати і крафтову продукцію локальних виробників. Також деякі фермери і шефи обмінялися контактами для подальшої співпраці і постачання продуктів.
Ірина Склярова, співвласниця ТОВ «Натуральні есенції», що спеціалізується на виробництві ефірних олій та та гідролатів, залишилась задоволена результатами виставки продукції. що відбулася у рамках кулінарного конкурсу.
“Один власник сироварні та ресторану з Буковелі взяв у нас дві ефірні олії: гісоп і шавлію лікарську, щоб створити авторські сири з новими і корисними смаками. Ще один кулінар взяв на пробу ефірне масло чебрецю для своєї випічки безлактозних хлібів. А декілька власників ресторанів зацікавилися застосуванням гідролатів і ефірних олій в рецептурах страв і напоїв їх закладів. Фіналісткам та переможцям “МастерШеф” теж припала до душі наша продукція. Обмінялася контактами з ними. Взагалі багато кухарів, кондитерів та рестораторів виявляли інтерес до нашої продукції. В основному це були молоді фахівці”, – зазначила Ірина Склярова.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!