Якість української черешні визнали міжнародні експерти

0 201

Мелітопольська черешня стала справжнім брендом в Україні. У місті навіть відкрили Музей черешні. Тепер у продукту є шанс стати брендом і на міжнародному ринку, оскільки група компаній “Мелітопольська Черешня” отримала сертифікат Global G.A.P. Наявність такої сертифікації є визнанням якості кісточкових та відкриває перед українськими виробниками можливість виходу на нові експортні ринки, повідомляє SEEDS.

“Відбулася знакова подія – Група компаній Мелітопольська Черешня отримала сертифікат Global G.A.P, що відповідає міжнародним стандартам якості та екологічності продукту, що виробляється!!! Позаду важка підготовча робота та проходження аудиту із сертифікованими Євросоюзом фахівцями. Дякуємо всім причетним! З таким визнанням нам набагато легше вийти на нові закордонні ринки”, – повідомили в компанії.

Нагадаємо, що попри оптимістичні прогнози, які давали ще навесні, цього сезону мелітопольські виробники черешні втратили значну частину урожаю через град та дощі. У деяких фермерів незібраним або зіпсованим було від 70% до 90% врожаю кісточкових. Згідно зі словами Геннадія Подживалова, голови правління Асоціації виробників “Мелітопольська Черешня”, цьогорічний врожай був найгіршим протягом останніх 5 – 7 років.

Читайте також: У Мелітополі сезон черешні найгірший за останні роки

Загалом на Мелітопольщині цього року втрачено 7-8 тис. тонн черешні – майже половину всього урожаю. Для уникнення втрат виробники мають інвестувати в засоби для захисту плодів: сітки і плівки для уникнення пошкоджень від дощу, граду, птахів.

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!