Якість лемонграсу вирощеного в Україні не поступається імпортним пропозиціям
Унікальна пряність лемонграс, або лимонна трава, яку дуже люблять в азіатській кухні, не тільки прижилася на українській землі, а й знайшла чималий попит. Що ж стосується ціни, з урахуванням апетиту імпортерів, вона практично зрівнялася з вітчизняною продукцією, пише SEEDS.
При цьому якість місцевого лемонграсу вельми високого рівня. Про це пише на своїй сторінці в Facebook Засновник гастрономічною лавки і кафе Hamon Baby – Олександр Формаджіо.
«Я думаю, що незабаром на нашій землі можна буде вирощувати не тільки тайські, але і інші екзотичні трави, ягоди і фрукти (знаю що є багато позитивних прикладів в цьому напрямку), та й клімат нас до цього підштовхує», – йдеться в повідомленні.
На своїй сторінці Олександр Формаджіо опублікував фото лемонграсу, вирощеного в Україні, доповнивши світлину таким описом: «…соковитий, з яскравим запахом, придатний для заморожування і тривалого зберігання».
«Поки його немає в промислових масштабах, але він яскравіший у порівнянні зі своїм замороженим побратимом з Таїланду. Саме він піде в тайські супи нашого кафе. Вирощує його фермерське господарство в Житомирській області», – пише в коментарях Олександр Формаджіо.
У зв’язку з карантином склалася унікальна ситуація з ціною на цю заморську рослину. Чаша терезів у питанні: «вирощувати в нас чи привезти – що вигідніше», наразі переважує в бік вітчизняного виробника.
«…з урахуванням апетитів імпортера (а він один на всю Україну), то ціна вже зрівнялася. Криза… мережі везуть з Європи, підсушений, а ля свіжий. А заморозка тільки в однієї компанії.
Але якість місцевого дуже високого рівня», – підкресив Олександр Формаджіо.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!