Які продукти допомагають захистити організм від раку та захворювань серця?
Відомий лікар-онколог Вільям Лі, який закінчив Гарвард, розробив спеціальну дієту для боротьби з деякими хворобами. За його словами, певні продукти допомагають захистити організм від раку та захворювань серця. Відомо також, що цієї дієти дотримується 71-річний засновник Virgin Group Річард Бренсон, пише SEEDS.
Серед 15 продуктів, які Лі в своїй книзі Eat to Beat Disease рекомендує споживати для укріплення здоров’я, наступні:
- Вівсянка (містить корисні макро- та мікроелементи, зокрема бета-глюкан, вітаміни)
- Кава (містить рослинні пігменти флавоноїди, які мають антиоксидантну дію, знижують згортання крові, зменшують ламкість і проникність капілярів, покращують показники жирового обміну)
- Зелений чай (містить антиоксиданти поліфеноли, які підвищують захист клітин від окиснення та старіння)
- Манго
- Свіжі ягоди
- Ківі (вітамін С та антиоксиданти)
- Хліб із закваски (сприятливо впливає на мікробіом кишківника)
- Тверді сири (містять вітамін К2)
- Листова зелень: кейл, шпинат, рукола і радиккьо
- Бобові: сочевиця, нут та квасоля (білок, клітковина, залізо, вітаміни та мінерали)
- Рибні консерви: сардини, скумбрія або анчоуси (Омега-3)
- Томатний соус (містить антиоксидант лікопін, який допомагає знизити рівень поганого холестерину, зміцнює імунітет, перешкоджає утворенню згустків крові та знижує ризик інсульту)
- Оливкова олія extra virgin
- Грецький горіх (омега-3, вітаміни групи В та магній)
- Чорний шоколад.
Щодо вівсянки, то, як зазначають експерти компанії “Добродія Фудз”, яка є лідером серед українських виробників вівсяних пластівців, сьогодні сучасне високопродуктивне обладнання дозволяє зберегти у продукції до 85% вітамінів, мінералів, мікро- і макроелементів.
Завдяки використанню інноваційних технологій у кашах ТМ “Добродія” та San Grano зберігається до 95% користі зерна. Дослідження, що були проведені провідними європейськими лабораторіями, показали, що у пластівцях “Добродія” зберігається цінний комплекс макро-, мікроелементів та вітамінів.
Зокрема, у вівсянці українського виробника міститься 4,1 г бета-глюкану (з розрахунку на 100 г). Бета-глюкан – це природний імуностимулятор, який позитивно впливає на організм людини: знижує рівень холестерину, покращує травлення, понижує рівень цукру, нормалізує обмін речовин.
Також пластівці ТМ “Добродія” містять значну кількість харчових волокон – 11 г на 100 г продукту. Харчові волокна – це комплекс біополімерів, який формує стінки рослинних клітин. Вони допомагають зменшити ризик розвитку атеросклерозу, цукрового діабету, ожиріння, жовчнокам’яної хвороби, алергії та деяких видів раку.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!