Як засоби для обробки овочів та фруктів підвищують ефективність їх зберігання?
Продовжити термін та якість зберігання фруктів, ягід, плодоовочевої продукції можна не лише завдяки спеціально обладнаним сховищам та холодильникам. Існують додаткові засоби, які дозволяють зменшити кількість втрат при зберіганні та зберегти привабливий товарний вигляд продукції. Як це працює, в коментарі для SEEDS розповів Олександр Бородай, засновник компанії “ПБТ”, яка, зокрема, займається дистрибуцією продукції ТМ BioGreen.
— Спеціальні сховища та холодильники подовжують термін зберігання фруктів, кісточкових, ягід, овочів. Чому варто додатково обробляти продукцію? Та який ефект це має?
— Уже використовуючи традиційні технології ми маємо розуміння того, протягом якого періоду будуть зберігатися овочі та фрукти. Використовуючи додаткові засоби, ми маємо можливість з одного боку збільшити термін зберігання, а з іншого – зменшити кількість втрат. Таким чином, захисні препарати допомагають збільшити ефективність ведення бізнесу, підвищити рентабельність, зменшити втрати.
— Чи можете навести приклади щодо подовження зберігання ягід чи фруктів після використання BioGreen? На скільки зменшуються втрати продукції та наскільки економічно вигідніше виходить її обробляти?
— Якщо говорити про плодоовочеву продукцію з тривалим терміном зберігання (яблука, картопля), то в будь-якому випадку втрати будуть. Але використовуючи продукцію ТМ BioGreen серії “Harvest storage” ми скорочуємо кількість втрат при зберіганні приблизно на 60%. Так, ця продукція не зберігається довше визначеного часу, але ми можемо зменшити кількість втрат, зберегти відповідний товарний вигляд.
Якщо говорити про ягоди і фрукти з коротким терміном зберігання (тиждень, місяць), то в цьому випадку препарат допомагає збільшити термін якісного зберігання на 50 і навіть 100%. Наприклад, якщо ягода зазвичай зберігається 15 днів, то після використання препарату цей термін збільшується до 30 днів, за тих же умов.
— Серед багатьох споживачів побутує думка про те, що обробка харчових продуктів — це завжди щось шкідливе. Чи так це насправді? Що входить до складу препарату? Чи цілком безпечний він для кінцевого споживача?
— У процесі розвитку і дозрівання ягід, плодоовочевої продукції для догляду та захисту рослин використовується в основному неорганічна хімія. Відповідно використання хімічних засобів для зберігання при сучасних технологіях вирощування – це нормальна практика.
В основі складу продудкції BioGreen серії “Harvest storage” — штучні аналоги органічних речовин. Вони біорозкладні і використовуються в мінімальних дозах, які не чинять негативного впливу ні на організм людини, ні на самі рослини, оточуюче довкілля і продукцію. У процесі боротьби з патогенною флорою, яка може утворюватися на поверхні фруктів і інших продуктів, сама речовина біорозпадається на органічні сполуки, які повсюдно присутні в природі. Тому використання препарату є повністю безпечним для споживача.
Засоби ТМ BioGreen серії “Harvest storage” — є водорозчинною речовиною. Під час миття овочів, ягід, фруктів вона розчиняється, не залишаючи ніяких слідів.
— При яких обсягах виробництва фруктів чи ягід економічно доцільно здійснювати обробку препаратом BioGreen?
— Ми поділяємо концепцію використання препарату для малих виробників, фермерів і для великих підприємств. Але економічний ефект використання BioGreen досягається навіть при мінімальних обсягах виробництва. Це вигідно як маленьким, так і великим виробникам, і навіть тим, хто просто вирощує фрукти та овочі на своїх присадибних ділянках.
Тому продукція ТМ “BIOGREEN” серії “Harvest storage” в економічному, екологічному та технологічному сенсі є іноваційним рішенням для виробника при зберіганні продукції.
З’явилися питання? Телефонуйте:
+380982010325
E-mail: biogreentm@gmail.com
Youtube та Підписуйтесь!