Як правильно підібрати сорти для вирощування столового винограду
Михайло Павлівський, власник ФГ «Павлівське», що в селі Веселе на Херсонщині порадив не перебирати сотні сортів та гібридних форм столового винограду, а підібрати кілька, які будуть добре родити в цій місцевості.
Про це він написав у своїй колонці на АgroTimes.
«Виноградарі, які вирощують столовий виноград, сьогодні перебирають безліч сортів та гібридних форм, шукаючи самий-самий. Але такого ніколи не буде», – запевнив він.
На думку Михайла Павлівського, не варто брати ті форми, які з’явилися в минулому році, адже у них не закріплені материнські ознаки. Натомість звернути увагу на ті, що у інших ростуть вже по п’ять років і показують результати.
«У кожній місцевості, на кожному рельєфі, у кожного на дворі і навіть у кожної людини з її складом душі один і той же сорт винограду росте по-різному», – зауважив експерт.
Він порадив завести експериментальну ділянку, де можна було б кілька років поспостерігати за 5 кущами форм, що сподобалися.
Як раніше повідомляв SEEDS, в Україні не вистачає виноградних розсадників, які можуть дати кронований саджанець, з закладенням генеративних бруньок, відповідної сорто-підщепної комбінації.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!