Як підготувати ділянку для вирощування часнику?

0 216

При вирощуванні часнику варто використовувати сівозміни. На одній ділянці висаджувати культуру варто не частіше, ніж раз на шість років. Так часник буде мати кращу якість, оскільки за цей період у ґрунті зникають шкідники, що зазвичай пошкоджують культуру, повідомляє SEEDS.

Часник краще висаджувати на ділянці, де раніше росли зернові чи бобові, пише AgroTimes. А от цибуля – не кращий попередник.

“Кращий попередник для часнику — соя, також ми використовуємо зернові (пшеницю, овес, ячмінь). Не можна розміщувати часник після картоплі, томатів, інших цибулевих культур, оскільки вони мають спільні хвороби та шкідників. Повернення часнику на те саме місце допускається не раніше, ніж через шість років”, – говорить заступник директора фермерського господарства “Агро-Майстер” (Вінницька область) Василь Гудзовськиий. ФГ вирощує 10 гектарів часнику.

Ділянку для часнику варто зорати за місяць до висаджування. Глибина оранки – 25-27 сантиметрів. Перед висаджуванням часнику поле культивують на глибину 8-10 сантиметрів. Для підживлення культури варто вносити азотно-фосфорно-калійні добрива.

Варто зазначити, що майже півроку (з січня по червень) на поличках українських магазинів важко знайти часник місцевого виробництва – уся продукція представлена імпортним асортиментом.

Читайте також: Чому Україна не може забезпечити себе часником?

“На жаль, поки що ми дійсно не можемо задовольнити попит наших торговельних мереж власним часником, тому що в Україні немає ні достатньої кількості великих виробників часнику, що пропонують великі партії якісного товару, ні хороших сховищ, де б часник зберігався протягом зими”, – зазначає Василь Гудзовський.

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!