Ягідники Закарпаття запроваджують нову технологію дозрівання лохини
Фермерське господарство Green Farm із села Тарнівці Ужгородського району, що спеціалізується на вирощуванні лохини, планує розширити площу вирощування органічної лохини вдвічі та запроваджує нову для технологію вирощування, пише SEEDS.
Про це йдеться у повідомленні компанії на офіційній сторінці у Фейсбук. Новий урожай ягід, вирощених за новою технологією, планують зібрати у 2025 р.
«Ми вже зараз розширюємо площу плантацій вдвічі і запроваджуємо нову технологію дозрівання лохини в горщиках. Все для того, аби у 2025 році радувати наших поціновувачів ягідок найсмачнішим раннім урожаєм», – йдеться у дописі.
Ягідники Закарпаття обіцяють, що буде багато великих ягід раннього сорту Дюк. Додають, що садивні матеріали і технології привезли зі сертифікованих центрів у ЄС.
Читайте також: Через підвищення середньорічної температури в Україні може зникнути Полісся і північний Лісостеп
Green Farm розпочало роботу у 2015 рі. Першу лохину висадили на площі 3 га у 2017 р. Наразі господарство вирощує сорти Дюк, Блюкроп, Нельсон та Еліот.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!