Вже не просто гарнір: вчені створили гібрид рису, зерна якого містять м’язові клітини корів

0 117

Неймовірні новини світу:  команда південнокорейських дослідників з Університету Йонсей розробила гібридний варіант рису, який буквально наповнений яловичиною. Вирощені в лабораторії рисові зерна наповнили коров’ячими м’язами та жировими клітинами, пише SEEDS

Зерна рису на одну частину складаються з рослини і на іншу — з м’яса. Команда вчених сподівається запропонувати дешевше й більш стійке джерело білка з набагато меншим вуглецевим слідом, ніж у звичайної яловичини.

Читайте також: Селекціонери створили томати, які в’яляться самі прямо на лозі

Спочатку дослідники покрили кожне зернятко рису рибним желатином, щоб допомогти м’ясним клітинам зчепитися. Потім — вставили в кожне зернятко стовбурові клітини коров’ячих м’язів і жиру, які потім залишили для культивування в чашці Петрі.

Рисові зерна мають пористу, але організовану внутрішню структуру, яка фактично імітує біологічні риштування, знайдені в м’ясних клітинах. Таким чином, рисові зерна забезпечують клітинам житло, яке дозволяє їм рости і процвітати, а також молекули, що забезпечують живлення, пише CNN.


М’ясні клітини ростуть як на поверхні рисового зерна, так і всередині нього. Приблизно через десять днів отримали готовий продукт. На смак вони нагадують суші з яловичиною, що цілком логічно, зважаючи на інгредієнти.


Команда сподівається колись повністю виключити з процесу тваринну складову: розробити лінію клітин, які продовжуватимуть ділитися і рости протягом тривалого часу, щоб вони могли отримувати їх з цієї лінії, а не від справжніх корів.

 

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!