Все життя українці споживали гречку неправильно
Українці навіть не здогадуються, що звичайну гречку досі споживали не зовсім правильно. Весь світ вже давно смакує цей продукт в якості напою, до того ж коштує він у рази дорожче, ніж проста гречана крупа, пише SEEDS.
Про це в особистому блозі на Telegram написав Андрій Ярмак, економіст інвестиційного департаменту продовольчої та сільськогосподарської організації ООН.
«Ті, хто любить суп з гречкою, як люблю його я, зможуть «прозріти» після цього посту. Справа в тому, що значно старші за нашу цивілізації гречку знають дуже давно, але вони її не їли, а… пили! І, останнім часом, цей тренд почав розповсюджуватися й Європою!
Відомо, що до нас гречка прийшла зі сходу. В Японії, Кореї та в Китаї є традиційний і дуже популярний напій з звичною для нашого вуха назвою «Собача». Пишеться в англійській транслітерації як «soba-cha» або теж без дефісу.
Але це продукт не для тварин, а досить популярний вид чаю для людей», – пише Андрій Ярмак.
«Я звернув на нього увагу, тому що мода на цей чай докотилася до Європи, і в магазинах Франції органічний гречаний чай «Собача» продається по 54 євро!
А ви кажете, що вирощувати гречку невигідно – ви просто не вмієте її продавати!
Раціональні французи в інструкції до цього ч додають, що «після заварювання, зерно викидати не потрібно – його можна додати в ваші ранкові мюслі», – додає економіст.
«До речі, в Італії гречка називається в дослівному перекладі «зерно сарацинів», у Франції аналогічно, або також «варварська пшениця», або «чорна пшениця».
У нас теж в мові був продукт під назвою «сарацинове зерно», але тепер ми його всі знаємо, як рис.
До речі, їсти (а не пити) гречку в значних кількостях, не зважаючи на її азійське походження, чомусь вирішили саме в наших слов’янських країнах. При цьому найцінніше – духмяний відвар, ми, як правило, виливаємо», – зазначив Андрій Ярмак.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!