Вражаючі цифри:1.3 мільярда тон їжі викидається щороку на суму більше 1 трильйона євро
Чи замислювалися колись скільки їжі йде на звалище? Який обсяг ресурсів йде на її виробництво та що відбувається з цією органікою далі? Відповідь на ці питання дає проект ReThink у доступній інфографіці.
Деякі факти нижче
– 1.3 мільярда тон їжі викидається щороку на суму більше 1 трильйона євро;
– Якби викинута їжа була країною, вона була б третьою у світі за викидами СО2, після США та Китаю;
– 30% с/г земель та 25% прісної води використовуються для виробництва їжі, котра ніколи не буде спожитою;
– Кількістю їжі, що викидається у Європі можна було б нагодувати 200 млн голодуючих;
– В середньому ми втрачаємо 45% овочів та фруктів, 35% риби та морепродуктів, 30% зернових, 20% м’яса та молочних продуктів!
Youtube та Підписуйтесь!