Вперше за історію харчових технологій філе риби надрукували на 3D-принтері
Неймовірні новини світу: ізраїльська харчова технологічна компанія Steakholder Foods надрукувала на 3D-принтері перше в історії філе риби, яке можна одразу готувати. Вона використала клітини риби, штучно вирощені в лабораторії, пише SEEDS.
Steakholder Foods уклала угоду з сінгапурською компанією Umami Meats, щоб виробляти рибне філе на 3D-принтері без необхідності стежити за популяціями риби, які постійно зменшуються.
Сінгапурська компанія взяла клітини окуня і виростила з них м’язи та жир, а ізраїльська – додала туди “біочорнила”, створені для спеціальних 3D-принтерів. У результаті вийшло рибне філе із збереженими корисними властивостями морської риби.
Читайте також: Американці навчились виготовляти пиво зі стічної води
В Компанії запевняють, що смак надрукованого філе ідентичний звичайному. Про це повідомляє Reuters.
Umami Meats хоче представити цю продукцію на ринок уже наступного року: спочатку в Сінгапурі, а потім у Сполучених Штатах та Японії.
Однак штучне вирощування клітин поки що занадто дороге у порівнянні з ціною звичайних морепродуктів. Через це у клітини риби додають рослинні інгредієнти в біочорнилах. З поширенням технології процес може здешевитися.
Зараз компанії працюють над вирощенням клітин не тільки окуня, а ще вугра і трьох інших риб, яким загрожує зникнення.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!