Волинянка Наталія Кивлюк печериці на ринку цього року вже не купує – навчилась вирощувати свої улюблені гриби просто у квартирі. Каже, коли придбала в інтернеті міцелій печериць, то мало вірила у те, що з цього щось вийде – мала невдалий досвід. А тепер натішитись не може смачними грибами, вирощеними у домашніх умовах.
Догляд за печерицями зовсім нескладний. Урожайність шампіньйонів за місяць – до 10 кілограмів з одного квадратного метра. Після збору врожаю через 1,5-2 тижні гриби з’являються знову. Оскільки на балконі було холодно, Наталія помістила грибницю (коробку з компостом, засіяним міцелієм) у комірчину.
За смаковими якостями печериці, вирощені у домашніх умовах, не поступаються магазинним, а навіть їх перевершують, запевняє Наталія. Адже можна бути упевненим, що в таких грибах точно нема ніякої хімії та й самому можна регулювати рівень їхньої зволоженості.
Якщо покупні печериці виділяють багато води під час термічної обробки, то домашні, котрі перед зрізанням не поливають водою, більш сухі і мають неперевершений грибний аромат.
Відтак якщо для мешканців багатоповерхівок грибниця на балконі чи у коморі може стати у нагоді для власного споживання, то власники приватних будинків цілком можуть вирощувати у більших обсягах на продаж, організувавши власну міні-ферму. Окрім печериць, в домашніх умовах можна вирощувати і гливи та інші гриби.
SEEDS.org.ua за інформацією Слово Правда
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!