Високоврожайний чайот може потіснити традиційні овочі півдня України
Чайот або мексиканський огірок – надзвичайно корисний овоч, який зовсім не боїться спеки. Зараз цю високоврожайну рослину у промислових масштабах культивують в Індії, Бразилії на Півдні Китаю, в Мексиці.
Між тим вирощування мексиканського огірока на Півдні України може скласти конкуренцію огіркам, картоплі, шпинату та спаржі. Попри екзотичність, його плоди раніше з успіхом вже вирощували в умовах Чорноморського узбережжя Кавказу та у Краснодарському краю.
Південь України славиться своїми виноградниками. Чайот саме та культура, яку можна вирощувати на виноградних лозах. Тому існує можливість отримувати не тільки врожай винограду, але й одночасно на тій самій плантації зібрати врожай чайоту.
Основною корисною особливість чайоту є широкий спектр господарського використання. Він майже повністю їстівний – від плодів до коренів. Особливу харчову цінність має плід, вага якого в середньому складає 500-600 г. Він соковитий, солодкий на смак та дуже корисний.
Неїстівним є тільки стебло рослини, але й воно знайшло своє застосування. Його волокниста частина після обробки використовується для плетіння капелюхів та інших виробів. Стебло рослини можна використовувати як мотузку.
SEEDS.org.ua за інформацією АгроЮг
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!