Вирощуванням редису в Україні займаються переважно середні та малі фермери
В Україні орієнтовні виробничі площі під редискою становлять 700 га, а загальне виробництво – 7,6 тис. тонн.
Частка комерційного виробництва займає менше 10%, основний обсяг забезпечують господарства населення. Саме великі обсяги виробництва в населення стримують промислове вирощування редиски.
В Україні фактично немає великих господарств, що вирощували б редиску. В основному вирощуванням займаються невеликі або середнього рівня виробники.
Водночас редиска – культура, що доволі проста у вирощуванні, а головне – варіативна.
Її можна висівати у відкритий ґрунт, накривати в розстил агроволокном для пришвидшення збирання врожаю, вирощувати на стелажах у касетах, на гідропонних рухомих стелажах, використовувати як ущільнювальну культуру в теплицях або як попередник під тепличні перці чи томати.
Для сучасних сортів і гібридів редиски вкрай важливою є реакція на світло. Деякі гібриди, що дають добрий урожай в осінньо-зимовий період за низького рівня природного освітлення, навесні формують коренеплоди неправильної форми.
Натомість гібриди з більшою потребою в освітленні найкраще показують себе в березні-квітні.
SEEDS.org.ua за матеріалами Agrotimes
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!