Вирощування салату: 20-річний досвід і поради новачкам
Одним з перших промислових виробників зеленого салату ще в 90-х роках минулого століття стала агрофірма «Когорта», розташована в Бориспільському районі на Київщині. Зараз там під салат відведено дві третини площ, а кошти, які доводиться вкладати, швидко повертаються, оскільки ринок збуту зовсім поруч, і продукцію господарства беруть різні заклади харчування − від ресторанів європейської кухні до «МакДоналдсів».
Як розповів директор «Когорти» Вадим Сохацький, салат вирощується, як і більшість овочевих культур, через розсаду. У полі культура росте і набирається поживних речовин 1,5-2,5 місяці. У господарстві намагаються розрахувати все так, щоб останній урожай зібрати уже перед морозами.
Новачки повинні знати головну складність у вирощуванні салату. Це неможливість застосування хімічних пестицидів, оскільки строк вегетації настільки короткий, що для більшості препаратів термін очікування після обробки не встигне минути, а культуру вже треба збирати. Боротися з бур’янами треба культивацією міжрядь, а в рядках − сапати.
Впроваджується в господарстві автоматизація: встановлена повністю автоматизована лінія для миття салату, лінія з пакування салату, холодильна камера.
За матеріалом agroday.com
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!