Вирощування мікрогріну або бізнес в мініатюрі

0 500

Мікрогрін або мікрозелень різних культур все частіше користується попитом серед населення, входить до меню ресторанів. Зумовлено це унікальними властивостями рослин: в мініатюрних листочках і стеблах міститься значно більша кількість поживних речовин, ніж у дорослих культурах. Тож не дивно, що вирощування мікрозелені стає видом бізнесу і не лише для фермерів у звичному для нас розумінні. Про це розповідає amaranth-health.com.

Засновниця компанії «Мікрогрін» Наталія Рижкова переконана, що сьогодні у кожному великому місті працюють кілька виробників мікрогріну, і це відчувається по конкуренції за таких клієнтів як ресторани. У даному напрямку працює компанія «Порції здоров’я», фермерський кооператив «Родинний Добробут», підприємці Семен і Яна Гариги, і незважаючи на регіон, в якому вони засновані, вирощена там мікрозелень розходиться далеко за його межі.

Найбільшою популярністю користується мікрозелень амаранту − за унікальний склад рослини, де міститься рекордна кількість майже ідеального білка, жирні кислоти омега-3, омега-9, практично всі відомі вітаміни.

Для вирощування мікрозелені досить приміщення площею від 10 квадратних метрів, де встановлюються стелажі, і залежно від площі урожай знімається по 20-50 кг щодня.

 

 

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!