Виробники знайшли незвичайну альтернативу кофеїну в каві та чаях

0 107

Останнім часом споживачі всього світу зацікавились новими джерела кофеїну, які підтримують здоров’я мозку. Зокрема йдеться про йерба мате, гуаюса та яупон холлі, – ці інгредієнти особливо сприяють збільшенню споживчого попиту на їжу та напої, пише SEEDS. 

Рослини падуба гуаюса, йерба мате та яупон містять кофеїн і такі сполуки, як теобромін, який пов’язаний із пам’яттю та збалансуванням настрою. Також стають популярними кавові зерна та суміші з низьким вмістом кофеїну, які забезпечують тривалий приплив енергії з меншою кількістю побічних ефектів.

Про це розповіла Стефані Маттуччі, директор Mintel Food & Drink and Purchase Intelligence. Її компанія займається аналізом саме цього ринку.

«Їжа для здорового мозку є досить новою концепцією для багатьох споживачів. Бренди можуть заохочувати споживачів шукати функціональну їжу для настрою та когнітивного здоров’я, починаючи з безпечних і знайомих інгредієнтів, таких як перевірені поживні речовини, такі як вітаміни групи В і холін», – розповіла Стефані Маттуччі виданню Foodbusinessnews.

Зменшити нервозність і занепокоєння допоможе додавання до їжі та напоїв адаптогенів або функціональних грибів. Кілька таких сумішей уже продаються для «покращення концентрації» та запобігання надмірного споживання кофеїну.

«На додаток до допомоги тілу відновити баланс і впоратися зі стресом, деякі адаптогени підтримують енергію або ясність розуму, — говорить Маттуччі. – Простіше кажучи, це рослинні речовини, які можуть допомогти організму відновити баланс і впоратися з фізичним або психічним стресом».

Читайте також: Для дрібних виноробів України спростили умови ведення бізнесу

Вона також назвала найпопулярніші адаптогени з потенціалом стимулювання мозку. Це ашваганда відома тим, священний базилік, також відомий як тулсі, і брахмі. А також янрди лимонника для енергії і протидії старінню.

Про включення адаптогенів у свої продукти звітує чимало компаній. В алкоголь з адаптогенами нещодавно інвестували $7 млн, виробник кефіру додав до нього гриби, щоб покращити настрій споживачів, а коктейль з левовою гривою бореться з надлишковою вагою та стресом.

 

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!