Виробник “живого” варення та чаю з Хмельницького отримав грант у “Битві статапів”
В Україні стрімко розвивається нова ніша – крафтове виробництво джемів, варення, пастили та інших натуральних смаколиків із фруктів та ягід. У цьому бізнесі головне – знайти свій нестандартний продукт та споживача. Наприклад, Оксана Кутасевич із Хмельницького виготовляє “живе” варення та чаї з вишні та лаванди під ТМ “Мармарос”. Цього місяця підприємиця зайняла третє місце у “Битві стартапів” та отримала грант на розвиток виробництва, повідомляє SEEDS.
“Ми виготовляємо “живе” варення, тому що воно без варки і зберігається в холодильнику. Його готуємо із журавлини та обліпихи. Такий продукт можна вживати як варення або робити з нього чай. Крім цього, для чаїв у нас є калина з лимоном, а також імбир з медом, лимоном і апельсином. Наша продукція натуральна, до якої ми додаємо лише цукор або мед”, – розповіла Оксана Кутасевич у коментарі для УКРІНФОРМ.
Для виробництва чаю використовують ферментоване листя вишні. Також підприємиця виготовляє чаї з липи, лаванди та інших трав. Крім цього під
ТМ “Мармарос” виходить “живий” соус песто – його теж не варять.
У конкурсі “Битва стартапів” від Хмельницької міської ради Оксана Катусевич зайняла третє місце і отримала грошову винагороду – 75 тис. гривень. Засновниця крафтового виробництва планує вкласти гроші у розвиток бізнесу – збільшити потужності та розширити асортимент новими продуктами. Зокрема, жінка планує почати виробництво ще одного соусу – з томатами та хроном.
Читайте також: Сік із пшениці виготовляють фермери на Хмельниччині
Перше місце у “Битві стартапів” у Хмельницькому зайняла Яна Бачинська, виробник дизайнерських сумок, аксесуарів та одягу ручної роботи. На другом місці опинився виробник мікрозелені та соку з паростків пшениці.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!