Виробництво спаржі в Україні зростає вражаючими темпами
Каховка має заслужено і назавжди увійти до історії української спаржі. Про це пише на своїй сторінці в livejournal вчений, агроном, творець і генеральний директор мережі консалтингових компаній “АгроАналіз” Вадим Дудка.
“Саме в нашому чудовому містечку – овочевій столиці України, багато років тому з’явилася перша українська комерційна плантація спаржі. Її заклав невтомний новатор, один із засновників проектів “Чумак” і “Грінтім” – Йохан Боден.
З тієї, спочатку невеликої, плантації виріс серйозний бізнес, і сьогодні виробництво спаржі в Україні зростає вражаючими темпами.
А в нашому маленькому містечку спаржа вже впевнено обжила прилавки міських ринків. Щовесни протягом всього (на жаль недовгого) сезону спаржі, кожен день купа зелених пагонів обов’язково доповнює асортимент торгового ряду зелені”, – пише експерт.
“Ціна загалом не особливо і “кусається” – вроздріб 100 грн/кг. Білої спаржі я поки у нас на ринку не зустрічав (так я її і не люблю, мені подобається виключно зелена), а от зелена вже продається різних сортів. Зокрема і фіолетовозабарвлена”, – продовжує відомий український агроном.
“Зверніть увагу, колеги – культура вкрай перспективна і дуже високодохідна (якщо звичайно якось вирішити проблему високих стартових інвестицій)”, – зазначив вчений.
SEEDS.org.ua за інформацією livejournal Вадима Дудки
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!