Виробництво козячих сирів в Україні зростає через високий попит – думка
Завдяки попиту на козячі сири в Україні, їх виробництво, здебільшого невеликими сироробами-ремісниками, почало стійко зростати. Однак, таке виробництво не може повністю задовільнити зростаючий попит, вважає директор із маркетингу племінної ферми «Лісова коза» Олександр Романов.
“Окрема справа – преміум сегмент. Покупців, що цінують не тільки смакові, а й якісні показники цього продукту, стає все більше. На кухні такі сири виробляти не вийде. Технологія виробництва потребує особливих умов і обладнання”,- зазначив Романов.
Він також повідомив, що сьогодні його ферма орієнтована саме на цей сегмент. “А отже і підхід при організації власного виробництва у нас інакший. Це вже не зовсім крафтовий, інакше, ремісничий спосіб виготовлення сиру. Наш найсучасніший молокопереробний комплекс, до пуску якого залишаються лічені дні, з часом матиме змогу переробляти до 8 тон молока на добу та виробляти значну кількість сирів різної типології – від свіжих м’яких до стиглих твердих, що мають багатомісячний термін визрівання. Це абсолютно «чисте», з точки зору санітарно-гігієнічних вимог, та високотехнологічне виробництво, що має забезпечити виробництво сирів саме преміум сегменту”,- повідомив фахівець.
SEEDS.org.ua за матеріалами Kurkul.com
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!