Відомий рівненський ресторатор розробив на карантині грибний конструктор
Дім — чудове середовище для вирощування грибів. У цьому пересвідчився відомий в Рівному ресторатор Анатолій Лук’янчук. У себе вдома він вирощує гриби і каже, що власноруч вирощені печериці й смакують по-іншому.
“Ідея прийшла до мене під час карантину, коли я нудився вдома, — розповів пан Анатолій. — Я займаюся розробкою меню для ресторанів в Україні та загалом у світі. Зараз дуже великої популярності набуває так зване екоменю, коли ми готуємо страви із продуктів, які вирощуємо власноруч”.
“У мене навіть є мрія влаштувати в ресторані стелажі з вирощуванням різнотрав’я, щоб потім використовувати при приготуванні страв. Отже, друзі підсобили мені зі спорами грибів, я почитав, як їх вирощують, що для цього потрібно”.
Анатолій Лук’янчук купив коробки зі спеціальною сумішшю із субстрату та грунту, з якої й ростуть гриби. Свій винахід пан Анатолій назвав грибним конструктором.
Як справжній шеф і ресторатор, він не розкриває секрету вирощування грибів. Адже такі коробки зі спеціальним грунтом виготовляє на замовлення. Наразі має конструктори білих печериць, королівських печериць та глив у мішечках.
“Якщо ви придбаєте таку коробочку, то виростити гриби в домашніх умовах дуже легко. Спершу потрібно зачекати, коли субстрат у ній зацвіте. На це піде 17-20 днів. А вже після цього додаєте грунт, який іде в комплекті. Потрібно зачекати ще тиждень, і тоді почнуть рости гриби.
Можете зрізати їх вже через день, а можете чекати, поки виростуть більші, і зрізати раз на тиждень… Можу запевнити, що смак у цих грибів більш насичений, ніж у тих, які вирощені на спеціальних фермах”, – переконаний Анатолій Лук’янчук.
SEEDS.org.ua за інформацією Рівне вечірнє
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!