Відновив роботу український виробник устриць
Через напад російського війська на Україну постраждало чимало аквакультурних господарств. Деякі з них, наприклад екосадиба “Рибацький хутiр” на Херсонщині, були знищені окупантами. Деякі, як-от “Вісмар Аква”, частково переорієнтували виробництво і замість креветок вирощують овочі. А деякі тимчасово припинили роботу, повідомляє SEEDS.
На початку березня вирішило зробити перерву господарство “Устриці Скіфії” (Миколаївська область). Утім нещодавно ферма відновила роботу і запрошує охочих поласувати устрицями.
“Наскільки Велика наша країна, настільки і ми сумуємо за Вами. Ми чекаємо на Вас на фермі “Устриці Скіфії” кожного дня, щоб подарувати Вам тепло, спокій та подати улюблені страви в скороченому форматі меню та звичайно ж на найсвіжіші устриці та вино. Ми знаємо, що в змозі підійняти настрій навіть у такій непростій ситуації. Не соромтеся насолоджуватися життям – це нормально”, – йдеться у зверненні компанії до клієнтів.
Читайте також: Теплиця замість басейну: підприємство на Київщині переорієнтувало виробництво з креветок на овочі
Зазначимо, що до війни за обсягами споживання устриць Україна входила до п’ятірки європейських країн-лідерів.
Традиційно устриці їдять з лимоном та білим вином, зокрема, з ігристими винами. Під час вживання молюсків прийнято голосно сьорбати. Споживання устриць – ціла традиція зі своїми нюансами. Існує навіть професія устричного сомельє.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!