Велетенський тартар-рекордсмен приготували у Хмельницькому
Гігантський тартар приготували кухарі одного з Хмельницьких ресторанів на день народження свого закладу. Тартар вийшов вагою майже 57 кілограмів, завдовжки 4 метри, завширшки 80 сантиметрів і визнаний найбільшим в Україні. Це й зафіксували у книзі рекордів, пише SEEDS.
Тартар-велет готували дев’ятеро кухарів на сьому річницю ресторану.
“Вартість тартару складе близько 30 тисяч, вага – приблизно 50 кілограмів. Хотілося будь-що відсвяткувати разом з колективом, з нашим містом, тому вирішили зробити так, щоб гриміло ім’я нашого міста”, – розповідає директорка закладу Діана Кондратюк.
У страві із сирої солодкої телячої вирізки є ще приблизно 17 інгредієнтів: рукола, пармезан, бальзамічна чорна ікра, соус “Діжон” на основі французької гірчиці, в’ялені помідори, копчені яєчні жовтки, корнішони, чілі-перець, маринована в буряковому фреші цибуля “Лотос”, каперси і страусині яйця.
Читайте також: На Вінниччині стартувало промислове вирощування перцю та баклажанів
За її словами, прагнули встановити рекорд України й долучитися до благодійності, бо страву куштуватимуть не господарі, працівники чи відвідувачі ресторану, а поранені бійці військового госпіталю у вигляді бургерів.
“Ми переробимо в біфштекс і зробимо з нього бургери, які відправимо у госпіталь. Працівники нашого закладу поїдуть і будуть роздавати нашим хлопцям бургери, пригощати їх”, – розповіла директорка Суспільному.
Коли весь тартар кухарі зважили й виклали, оздобили зеленню з сиром, копченими жовтками і каперсами, представник книги рекордів України Ігор Підчібій зміряв страву та зафіксував: це найбільший тартар в Україні. Його вага 56 кілограмів 800 грамів, довжина 4 метри, ширина 80 сантиметрів. Директорка та шефкухар отримали дипломи.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!