Вченим вдалося значно покращити якість сухого меду
Сухий мед, що містить до 80% натурального меду вдалося створити вченим з Варшавського університету сільського господарства (SGGW). Натуральний мед багато корисних для здоров’я властивостей, однак, у промисловості застосування натурального меду обмежене через його консистенцію.
Медовий порошок є вирішенням цієї проблеми, тому сухий мед входить до складу багатьох харчових продуктів і добавок. Наразі в продаваному порошку міститься тільки 50% меду, решта становить мальтодекстрин-наповнювач, критикований вченими через високий глікемічний індекс.
У своїй роботі група дослідників з Варшавського університету сільського господарства мала на меті отримати медовий порошок з мінімально можливим додаванням мальтодекстрину, зберігши при цьому поживні властивості, характерний медовий смак і аромат.
Вчені вже протестували покращений сухий мед у виробництві кондитерських і навіть м’ясних виробів.
“Дослідження показують, що наш сухий мед може бути доданий в якості антиоксидантного компонента і має антибактеріальні властивості.
Він також може функціонувати як замінник цукру. Я думаю, що є багато можливостей використовувати сипучий мед, який ми отримали. Тим більше, що набагато корисніше, ніж представлені на ринку аналоги, оскільки містить до 80% натурального меду”, – розповіла доктор Катаржина Самбірська.
SEEDS.org.ua за інформацією Agrarii-razom
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!