Вчені створили перше у світі антиалергенне молоко з насіння соняшника
Естонська компанія Sunfly вперше у світі створила молоко із насіння соняшника з високим вмістом білка. Ця інновація відповідає вимогам сучасного ринку щодо екологічності та зниження впливу на довкілля, а також пропонує унікальний продукт, який не містить жодного з 14 основних алергенів, пише SEEDS.
Молоко із соняшнику може стати важливим рішенням для людей з харчовими алергіями, а також для тих, хто шукає рослинні альтернативи тваринним продуктам, говорять у Sunfly.
Компанія використовує у виробництві лише ретельно відібране насіння соняшнику, яке “вирощують на спеціально оброблених полях з дотриманням найкращих агротехнологічних практик”, пише Future Food Tech London.
Читайте також: Кукурудзяна «Вишиванка»: унікальний сорт цукрової кукурудзи з України завойовує поля всього світу
Для створення молока насіння очищують, обсмажують для розкриття природних смакових властивостей, а потім перетворюють на ніжну, багату білком суміш. Такий підхід дозволяє створювати молоко з насиченим горіховим смаком та кремовою текстурою, що підходить навіть для професійного використання в кав’ярнях.
Однією з ключових переваг соняшникового молока є його екологічність. Для виробництва кілограма соняшникового білка потрібно лише 30 кв. м землі, що значно менше, ніж для отримання того ж обсягу білка з яловичини, де необхідно 1300 кв. м. Крім того, виробництво соняшникового молока споживає вдвічі менше води, ніж коров’яче молоко, що робить його не лише здоровішим, але й більш стійким рішенням з погляду збереження водних ресурсів.
Окрім молока, Sunfly також виробляє соняшникову олію та пасту з насіння соняшнику, які продають на ринку Естонії та Великобританії.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!