Вчені винайшли електричну ложку, яка підсилює солоність їжі
Японський харчовий гігант Kirin оголосив про випуск нової «електричної ложки», яка підсилює солоність їжі завдяки дії електричного струму на язик, пише SEEDS.
За словами співрозробників продукту, ложка працює, використовуючи струм для збільшення кількості натрію, який контактує з язиком, що своєю чергою підсилює сприйняття солоності їжі.
“Слабкий електричний струм проходить від кінчика ложки до їжі, щоб покращити смак страви, зокрема її солоність та смак умамі, – розповідають у компанії. – Ми вдосконалили технологію, щоб ложку можна було використовувати природно за обіднім столом, а також приділили увагу зручності використання та довговічності пристрою”.
Kirin планує продати 200 таких ложок за ціною 19,800 єн ($127) через інтернет вже цього місяця, а початок роздрібних продажів в Японії запланований на червень, пише видання Кirinholdings.
Наступного року компанія сподівається почати експорт ложок за межі Японії та продати щонайменше мільйон одиниць протягом п’яти років.
Читайте також: Рада продовжила оформлення нерозподілених паїв до 2028 року
Ложка, яка підсилює смак, може здатися дивним задумом, але не можна сказати, що це цілковита несподіванка. Вчені вже давно знають, що застосування електричного струму змінює наше сприйняття смаку.
Протягом останнього десятиліття японські дослідники весь час експериментували з використанням електричних та теплових зондів для стимуляції м’язів і обману людського мозку, змушуючи його вірити, що він відчуває смак їжі, якої насправді не було.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!