Вчені створили дешеве м’ясо для гамбургерів з водоростей та клітин культивованої свинини

0 217

Чеський харчовий технологічний стартап Mewery представив унікальний, за його словами, гамбургер із суміші культивованої свинини та клітин мікроводоростей, пише SEEDS. 

Інновація знаменує собою новий етап в секторі культивованого м’яса, оскільки це означає появу більш етичних та екологічно чистих м’ясних продуктів за нижчою собівартістю.

«Зараз у світі щосекунди вбивають 48 свиней, що становить 1,5 мільярда тварин на рік. Вони виробляють 14,5 відсотка всіх викидів, що навіть більше, ніж весь транспорт світу. Наша мета — спробувати різко зменшити ці цифри», — розповів Greenqueen Роман Лауш, засновник Mewery.

За його словами, гамбургер Mewery перевершує смак традиційних рослинних гамбургерів. Однак, згідно з правилами в ЄС досі не схвалено будь-яке культивоване м’ясо для продажу. Натомість Mewery прагне допомогти це змінити, каже Лауш.

Читайте також: Звичайний бур’ян може стати новою унікальною нішею в агріфуд-індустрії України


Стартап Mewery запустили у 2020 році за підтримки американського акселератора Big Idea Ventures. Запатентована технологія компанії замінює потребу у фетальній сироватці великої рогатої худоби (FBS), яка зазвичай використовується для вирощування клітинних культур, використанням сконструйованих факторів росту мікроводоростей для стимуляції росту клітин ссавців.

Стартап продемонстрував ефективність свого передового методу на прототипі свинини та мікроводоростей ще минулого лютого. Вчені стверджують, що їх технологічний процес скорочує витрати до 70% порівняно з традиційними методами FBS, роблячи вирощене в лабораторії м’ясо більш конкурентоспроможним у порівнянні з м’ясом тварин.

 

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!