Вчені розробили метод виготовлення сиру та вершків з мікробного білка
Компанія Changing Bio представила нові дріжджові вершки та сир на основі мікробного білка. Ці продукти ідентичні молочним за смаком і текстурою, але не містять інгредієнтів тваринного походження, SEEDS
Новий продукт – це мікробна ферментація іншого роду. Потенціал мікроорганізмів у виробництві білка неймовірний, вважають вчені Китаю.
«Від вирощування корови потрібно щонайменше три-чотири роки, щоб отримати молоко або яловичину, але весь процес виробництва високоякісного білка за допомогою мікробної ферментації займає лише десятки годин.
Немає потреби у великих луках і пасовищах. Лише один реакційний резервуар може виробляти 400 тонн білка на рік, що може задовольнити потреби білка 5000-10 000 людей», – розповів Greenqueen Луо Бінь, голова спеціального комітету синтетичної біології Шанхайської асоціації біомедичної промисловості та засновник і генеральний директор Changing Bio.
Очікується, що мікробний білок стане важливим джерелом білка поряд з тваринним і рослинним білком, який називають «третім полюсом».
Читайте також: В Україні розпочався унікальний експеримент з порівняння рас бджіл з використанням смарт-вуликів
Виробництво мікробного білка та процеси виробництва зменшують землекористування на 99%, викиди парникових газів на 94% та споживання води на 99% у порівнянні з традиційними джерелами тваринного та більшості рослинних білків. Мікробний білок не містить гормонів, антибіотиків, алергенів або хімічних пестицидів.
Перша лінія з виробництва мікробного білка починає роботу вже цього року.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!