Вчені переконані, що ГМО-культури допоможуть впоратися з проблемами зміни клімату

1 216

Неймовірні новини світу: вчені сподіваються, що позитивні риси нового продукту переважать негативну репутацію ГМО продуктів у свідомості людей, пише SEEDS.

Першим генетично модифікованим (ГМО) продуктом харчування, який колись став комерційно доступним для населення, був помідор, винайдений у США в 1994 році. Відтоді було створено безліч різних генетично модифікованих продуктів харчування, включно кукурудзу, бавовну, картоплю і навіть рожевий ананас.

Хоча генетично модифіковані продукти все ще користуються поганою славою, насправді є багато вагомих причин, через які зміна генетики організму може бути доцільною. Наприклад, багато сортів генетично модифікованих продуктів харчування зробили їх більш стійкими до хвороб.

Можна також модифікувати хродукти, щоб зробити їх поживнішими. Візьмемо, наприклад, золотий рис. Цей злак був створений для підвищення вмісту вітаміну А, щоб вирішити проблему дефіциту цієї поживної речовини у бідних країнах.

Але, попри всі розробки в галузі генетично модифікованих продуктів харчування з 1994 року, лише небагато продуктів дійсно потрапили на ринок. Невігластво широкого загалу щодо ГМО-продуктів, а також небажання державних політиків у деяких країнах перешкоджають просуванню генетично модифікованих продуктів з лабораторії на ринок.

Читайте також: Фермерка з Полтавщини вдосконалює вирощування овочів у закритому ґрунті

За останні кілька років у галузі ГМО-продуктів відбулася низка цікавих подій, включно перші геномно-редаговані помідори з ГАМК у Японії та помідори, збагачені вітаміном D у Великій Британії. Обидві технології були розроблені з використанням технології геномного редагування CRISPR, пише Genetic Literacy Project.

Генетична модифікація може запропонувати безліч переваг. Вона не тільки може допомогти нам впоратися з проблемами зміни клімату шляхом створення більш стійких культур, але й виведення рослин з більш високим вмістом певних вітамінів та мінералів може потенційно дозволити нам покращити здоров’я та зменшити тягар багатьох поширених захворювань.

Крім того, ГМО-культури можуть допомогти нам забезпечити кожній людині, незалежно від місця її проживання, доступ до високоякісних свіжих продуктів, корисних для неї та навколишнього середовища.

ГМО-продукти також жорстко регулюються в багатьох країнах, що означає, що будь-які продукти, дозволені до вживання, є безпечними для здоров’я людини, рослин і тварин. Найбільша проблема зараз полягає в тому, щоб схилити уряди інших країн світу схвалити ці генетично модифіковані продукти для продажу.

 

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!
1 Comment
  1. Григорій Петюх пише

    Досить безграмотно і некваліфіковано, на жаль, підготовлена стаття. Автор не розуміє суті питання і використовує не коректні терміни.

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!