Вартість м’яса в Україні продовжує збільшуватися
У жовтні цього року спостерігається відчутне коливання цін на різні види м’яса. Про нинішні тенденції на цьому ринку розповіла завідувач відділу ціноутворення та аграрного ринку Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» Інна Сало, пише SEEDS.
На початку жовтня цього року роздрібні ціни на яловичину гуляш порівняно з відповідним періодом минулого року зменшилися на 4,7% і становили 217,71 грн/кг. Яловичина ребра за аналогічний період подешевшала на 2,1% і коштує нині 137,48 грн/кг.
Якщо у жовтні 2021 року куряче філе коштувало 104,30 грн/кг, то за рік воно подорожчало на 23,1% – до 135,60 грн/кг. Навіть порівняно з вереснем 2022 року ціна на куряче філе у жовтні зросла на 1,2%.
Читайте також: Ціни на м’ясо: найбільше подорожчала свинина
Середня роздрібна ціна на курячі стегна зросла проти показника жовтня 2021 року на 4% і становила 101,95 грн/кг. При цьому лише за останній місяць ціна на цей вид м’яса збільшилась на 2,2%.
Роздрібна ціна на курячі гомілки за рік зменшилася проти жовтня 2021 року на 1% – 70,45 грн/кг, у тому числі порівняно з вереснем 2022 року у жовтні ціна на цей вид м’яса зменшилася на 3,3%.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram«Найбільше за останній рік здорожчала свинина: зростання цін на різні її види сягало 43,4-63,5%. Середня ціна на свинину (грудинка) порівняно з жовтнем 2021 року зросла на 63,5% і становила 168,71 грн/кг. При цьому лише за останній місяць цей вид м’яса подорожчав на 8,9% . Роздрібні ціни на свинину (лопатку) у досліджуваних супермаркетах за рік зросли на 47,8% і складали 168,15 грн/кг. З вересня ціна на неї збільшилася на 10,2%», – зазначає Інна Сало.
Youtube та Підписуйтесь!