В Україні з’явиться преміальна мармурова свинина
Мармуровою буває не лише яловичина, а й свинина. Це також м’ясо преміальної якості з кращим смаком, адже завдяки прожилкам жиру воно м’якше та соковитіше. Скоро сегмент виробництва мармурової свинини з’явиться і в Україні, повідомляє SEEDS.
Вирощуванням свиней відповідних порід займатиметься компанія “Сігма”.
“У наших планах – запустити окрему лінійку виробництва товарних гібридних свиней, використовуючи кнурів канадської генетичної компанії Genesus”, – розповів співвласник компанії “Сігма” Мгер Куюмчян.
В Україні поки немає культури споживання мармурової свинини, утім і пропозиції такого м’яса практично не було. Виробник планує розвивати цю кулінарну традицію.
“У приватних садибах вирощують угорську мангалицю, але системного попиту на таке м’ясо немає. Натомість у Канаді, Америці, Японії та інших країнах цей сегмент свинарства дуже розвинений, а мармурове м’ясо в магазинах на 16-18% дорожче, ніж звичайне. Гадаю, за рік-два “Сігма” сформує відповідну пропозицію. Витрати на відгодівлю таких свиней ідентичні до звичайних, хіба що виникнуть додаткові технологічні нюанси – трохи більше роботи буде для персоналу, для ведення окремої селекційної роботи”, – зазначає Мгер Куюмчян.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!