В Україні з’явились круасани зі смаком культового борщу від Клопотенка
Мережа закладів Lviv Croissants спільно з шеф-кухарем Євгеном Клопотенком створила круасан Борщ. Новинку випустили до Дня українського борщу, пише SEEDS.
Основою слугує зерновий круасан, а начинкою – свинина в томатно-сливовому соусі з овочами, копченою грушею і сметаною з зеленню та часником.
Читайте також: На Рівненщині відтворили давні рецепти пирогів з квасолею і сушеними чорницями
Круасан Борщ – це унікальна страва, у якій традиції української кухні зустрілися з авторським баченням Євгена Клопотенка. Основою слугує зерновий круасан, який вперше з’явився в меню Lviv Croissants, а начинкою – поєднання свинини в томатно-сливовому соусі з овочами, копченою грушею і сметаною з зеленню та часником, пише «Українська Правда».
“Круасан Борщ – це не просто експеримент. Це спроба достукатися до серця кожного, хто хоч раз спробував цю незвичайну комбінацію. Коли ми переосмислюємо традиційні страви, ми показуємо світові, що українська кухня не заштампована стереотипами. Вона жива та гнучка. Вона розвивається і дивує. І я дуже хочу, щоб якомога більше людей це відчули – і всередині країни, і за її межами”, – говорить Євген Клопотенко.
Борщ – це основна перша страва української кухні. У 2022 році за ініціативи Євгена Клопотенка вона була внесена до переліку об’єктів нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО як така, що потребує охорони. І метою колаборації Lviv Croissants з відомим ресторатором було ще раз нагадати про важливість збереження культурних цінностей українців.
“Сперечатися з приводу того, який рецепт борщу правильний, немає жодного сенсу. Борщ як Україна: він різний у кожному регіоні, але завжди цільний і рідний. Це страва, яка, попри безліч варіантів приготування, об’єднує всіх українців. Навіть якщо це борщ у вигляді круасана”, – вважає головний технолог, бренд-шеф мережі Lviv Croissants Олександр Володін.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!