В Україні випускають конопляні енергетичні батончики зроблені та розфасовані практично за стандартами НАТО
На жаль, в Україні досі немає поголовного розуміння, що ж таке коноплі. Однак саме ця унікальна рослина придатна для переробки абсолютно повністю і виготовляють з неї незліченну кількість продукції, як харчування, так і для побуту, , пише SEEDS.
Про це Олександр Дойніков, засновник та СЕО компанії ViteoHemp розповів під час конференції: СТАЛИЙ АГРОБІЗНЕС: “ТРАДИЦІЇ.НІШІ.ЕКОПРАКТИКИ. ТЕХНОЛОГІЇ”.
Конференцію організувала та провела агромедіа-агенція Sapienza.media за підтримки профільних асоціацій: Української Плодоовочевої Асоціації – УПОА і Асоціації виробників амаранту та амарантової продукції.
«У більшості, на жаль, досі асоціація така: коноплі – це наркотик. Це дуже і дуже необізнаний підхід. Але вже більше і більше людей розуміється.
Тому я вкотре хочу звернути увагу на те, що є різні категорії конопель: Medical Hemp, – це коноплі для медичного застосування, Recreational Hemp, – це рослини, якраз, із вмістом тетрагідроканабінолу. Але є ще й Industrial Hemp — це якраз те, чим займається компанія ViteoHemp», – наголошує Олександр Дойніков.
За його словами, коноплі – унікальні тим, що переробляти можна абсолютно всю рослину, і кожна частина знайде своє застосування.
Читайте також: Сталий агробізнес об’єднав у Києві аграріїв з усієї України
«Застосовується у виробництві вся рослина. Хтось каже, що можна отримати 25 тисяч продуктів з цієї рослини, інші стверджують що навіть 50. Я ж кажу так: давайте хоч з чогось почнемо.
Ми намагалися переробляти коноплі різні: і тріску, і листя. Але тепер ми сфокусувалися на переробці насіння. Перед повномасштабним вторгненням ми започаткували наш новий напрямок – це конопляна кондитерка», – розповів Олександр Дойніков.
Він зазначив, що кондитерський цех започаткували ще до повномасштабного вторгнення. Однак вже в перші місяці війни підприємство переорієнтувало свої потужності на потреби фронту.
«В березні 2022 року ми подивились, що саме необхідно на нашому фронті, окрім зброї та захисту на передовій. І вже в березні наше кондитерське виробництво плавно переходить на пакування продукції у дойпаки. Нам було потрібне більше плече логістики та довший термін придатності, свою продукцію ми запаювали, щоб все було герметично. В нас з’явилися батончики, розфасовані та зроблені практично за натівськими стандартами», – наголошує Олександр Дойніков.
За його словами започаткований ще у 2017 році проект з розвитку виробництва та переробки конопель став головною та найактуальнішою справою його життя.
«Обравши проект з розвитку виробництва та переробки конопель, я рухаюся в ногу з висловом “Ми є те, що ми їмо“. Ця ідея вибору не лише втілює мої підприємницькі амбіції, але й стає своєрідним висловом моєї особистої філософії.
Вірю, що майбутнє належить не лише високоякісній та інноваційній продукції, але й відповідальному підходу до того, що ми споживаємо», – переконаний Олександр Дойніков.
Конференція СТАЛИЙ АГРОБІЗНЕС: “ТРАДИЦІЇ.НІШІ.ЕКОПРАКТИКИ.ТЕХНОЛОГІЇ відбулась за підтримки Проєкту розвитку підприємництва для постраждалого від війни населення в Україні “We Prosper”, який реалізується ДОГО “Сільськогосподарська консультаційна служба” та ГС “Бізнес Мережа Сільських жінок” в партнерстві із неурядовою організацією SOCODEVI, що фінансується урядом Канади.
Інформаційну підтримку конференції здійснили провідні аграрні ЗМІ, економічні та аналітичні агенції: Seeds.org.ua, Agroexpert, East-Fruit.com, Interfax, APK-Inform Agency,Agri-gator.com.ua, журналу «Ексклюзивні Технології» (Agrotimeteh.сom.ua), Агробізнес Сьогодні та Агрономія Сьогодні, Мультигалузева платформа «Здорове харчування по-українськи», Платформа «Місія – здоров’я: разом задля активного довголіття».
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!