В Україні у колишньому військовому бункері виготовляють сири з синім чаєм та лавандою
Новини галузі сироваріння! Підприємство “Печеринська мануфактура” варить на Закарпатті сири з лаванди, зеленого молочного та синього чаю. У якості добавок фахівці використовують пажитник, сушені томати, цибулю, кмин та аджику. На сироварню ж засновник підприємства Олексій Синельников перетворив колишній військовий бункер, пише SEEDS.
Історія “Печеринської мануфактури” бере початок у 2016 році. Саме тоді Олексій Синельников разом зі своєю дружиною почав виготовляти сир із відбірного коров’ячого молока просто на своїй кухні.
“Молоко на переробку ми отримуємо тільки з фермерських господарств Закарпаття. Перед варінням сиру ми обов’язково проводимо процес пастеризації (нагрів до 63 градусів, витримка 30 хвилин та охолодження)”, – зазначають представники підприємства, повідомляє newfood.media.
Асортимент продукції “Печеринської мануфактури” досить широкий. Найбільшим попитом користуються сири “Рікота” та “На огинь”. Останній можна смажити на грилі.
Традиційний варіант – сир «Перечинський». Він має фруктовий, вершковий смак, а аромат стає повнішим із часом дозрівання.
«Перечинський» дозріває не менше місяця у спеціально облаштованому сховищі зі сталою температурою та вологістю. Сир варять класичний, з додаванням лаванди, зелений (за рахунок зеленого молочного чаю), синій (з чаєм Анчан).
Читайте також: У Сумах для ЗСУ виготовляють сири у благородній плісняві
«Полонинський» – один із м’яких сортів сиру, що традиційно виготовляється в передгір’ї та гірських районах. Готовий сир має ніжну, в міру щільну консистенцію, зморшкувату шкуринку, зі слідами форми.
“Такий сир можна використовувати при дієтах. Крім того сир «Полонинський» містить мінімум солі, велику кількість фосфору і кальцію, вітаміни групи В, А та D”, – діляться в “Печеринській мануфактурі”.
До слова, у сироварню та цех, де дозрівають сири, можна сходити на екскурсію з дегустацією.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!