У Києві відбувся майстер-клас із випікання пасок у межах проєкту «Soul of Soil 2.0» (у перекладі з англійської «Душа землі»). Борошно для пасок змололи у Миколаєві з пшениці, яку виростили на звільнених та розмінованих полях Херсонщини та Миколаївщини, пише SEEDS.
«Soul of Soil 2.0» — спільна ініціатива Міністерства економіки України, Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні та торговельної мережі «Сільпо». Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки України.
Читайте також: В США, через дефіцит та подорожчання яєць, до Великодня почали фарбувати картоплю, цибулю та зефір
Пшениця для проєкту «Soul of Soil 2.0» була вирощена в Малій Олександрівці та інших селах Херсонщини й Миколаївщини, де сапери розмінували 1800 га. Загалом в Україні вже повернули до використання 35 тисяч квадратних кілометрів землі.
«На очищених полях фермер Олексій Руденко разом із племінниками виростив пшеницю, яку миколаївський виробник перемолов на борошно, і саме з нього спекли великодні паски у межах проєкту «Soul of Soil 2.0», — розповіла перша віцепремʼєр-міністерка України – міністерка економіки Юлія Свириденко.
У Києві майстер-клас з випікання пасок із борошна з розмінованих полів провів Євген Клопотенко. До творіння пасок окрім Юлії Свириденко долучились посли іноземних держав. Загалом у першому майстер-класі взяли участь 35 гостей.
Подібні майстер-класи відбулися ще у пʼяти великих містах України. Захід підтримують українські шеф-кухарі: Леонід Малюга у Львові, Андрій Ворона у Дніпрі, Олександр Цепковський у Харкові, Ігор Зражевський в Одесі, Георгій Асірян та Юлія Хізніченко у Миколаєві.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!