В Україні запровадять новий контроль виробництва свинини
Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) домовилася про спільну роботу з Асоціацією свинарів України (АСУ) над впровадженням систем гарантування безпечності та якості свинини й продуктів із неї.
Один із напрямів співпраці — впровадження компартменталізації — підтвердження найвищого статусу біобезпеки свиногосподарства та простежуваності всіх процесів виробництва.
Це може вирішити три основні загрози, які несе африканська чума свиней (АЧС): ризик втратити свинарський бізнес, ізоляцію від зовнішніх ринків, підрив довіри споживача до безпечності продукції свинарства.
“Відповідність критеріям компартменту для підприємства — це мільйонні інвестиції. Тому, крім перспективи експорту, на внутрішньому ринку продукція, вироблена в таких умовах, також повинна бути маркована відповідним чином.
Це інформуватиме споживача, що свинину вирощено за найвищими стандартами, вона максимально безпечна.
Система позначок може бути інструментом захисту українських свинарів — наприклад, для підтвердження, що продукція виготовлена 100% з вітчизняної свинини. Однак, щоби реалізувати такий механізм, має працювати простежуваність”, — пояснила президент АСУ Оксана Юрченко.
SEEDS.org.ua за інформацією прес-служби АСУ
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!