В Україні запрацює перша роботизована сировинна лабораторія
На Шепетівському цукровому заводі A’SPIK GROUP визначатимуть якість “солодких” коренів за допомогою першої на теренах держави роботизованої сировинної лабораторії. Про це повідомляє прес-служба компанії.
Такий крок є вимогою часу, оскільки продуктивність робота дозволить запровадити всебічний контроль за якістю давальницької сировини, від якої залежить робота підприємства.
“На старому обладнанні ми могли робити лише 40 проб на добу, завдяки ж автоматизації продуктивність зросте у понад 10 разів, адже робот відбирає 20−30 проб за годину. Нові технології дозволять нам скласти розширену хімічну карту коренеплодів.
Це надасть можливість, до прикладу, точно визначити вміст ГМО у цукрових буряках, здійснювати оперативніший та якісніший контроль за станом сировини і посівів на полях”, — розповідає головний інженер Шепетівського цукрового комбінату Роман Ковальчук.
Більше того, будівництво інноваційного комплексу для досліджень цукрових буряків у перспективі заощадить і кошти для A’SPIK GROUP. Зокрема, компанія відмовиться від оренди земельних наділів поза територією підприємства для кагатних полів та старої сировинної лабораторії, оскільки у новому сезоні цукроваріння всі ці об’єкти розташовуватимуться виключно на теренах комбіната.
Відтак, автоматизація не лише призведе до збільшення продуктивності, зменшення витрат робочого часу і обігових коштів, а й принесе користь довкіллю. Постачальником і розробником роботизованого обладнання стане польська компанія Wikpol.
SEEDS.org.ua за інформацією Agravery.com
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!