В Україні занормували природні втрати зерна на час зберігання
В Україні затвердили Норми природних втрат зерна та продуктів його переробки при зберіганні на зернових складах та зернопереробних підприємствах а також Порядок розрахунку норм природних втрат зерна та продуктів його переробки при зберіганні на зернових складах та зернопереробних підприємствах.
Відповідний наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України від 12 червня 2019 року № 316 зареєстрований в Міністерстві юстиції України 05 липня 2019 року за № 742/33713. Про це повідомляє Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.
Слід зазначити, що природні втрати зерна при зберіганні виникають за рахунок біологічних (пов’язаних із життєдіяльністю зерна і мікроорганізмів у ньому) і механічних (розпил зернового пилу при розвантажувально-навантажувальних операціях при прийманні і відпуску зерна) чинників.
Наказ встановлює єдині норми і правила для відображення в кількісно-якісному обліку зерна та продуктів його переробки, списання норм природних втрат.
Оскільки Податковий кодекс України не передбачає самостійного визначення суб’єктами господарювання норм природних втрат зерна, затвердження норм дозволить без затрат працювати зерновим складам і зернопереробним підприємствам на базі чинних програм бухгалтерського обліку та автоматичних інформаційно-аналітичних комплексів обслуговування роботи цих підприємств.
Це дозволяє вести належний і коректний облік та формувати операції із зерном та продуктами його переробки за зернових складах та зернопереробних підприємствах.
SEEDS.org.ua за інформацією Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!