В Україні відкрився онлайн-ресторан зі стравами часів Голодомору
До 28 листопада, у День пам’яті жертв Голодомору, студенти Української академії лідерства запустили онлайн-ресторан зі стравами з продуктів, якими українці харчувалися під час Голодомору 1932-33 років.
До «меню сайту» увійшли: затеруха з кори дерев, паляниці з картопляних відходів, хлібці з запеченої соломи тощо. У графі «Дізнатися ціну» замість вартості – інформація про те, як кожна з цих страв допомогла свого часу тисячам людей вижити. Також на сайті можна подивитися відео з історіями очевидців, яким вдалося вціліти, і прочитати історії постраждалих сімей.
Онлайн-ресторан є мультимедійним продовженням проєкту «Uncounted since 1932», метою якого є поширення знань про Голодомор, геноцид української нації та злочини радянської влади. Минулі три роки студенти організовували вуличні поп-ап ресторани зі стравами часів Голодомору і пригощали всіх охочих у семи містах країни, а також в Ізраїлі та Бельгії.
Меню онлайн-ресторану пам’яті:
- Трав’яники – випечений хлібець з натертої трави, замішаний на гарячій воді з додаван-ням насіння льону
- Запечений буряк та молоде листя з буряка
- Хлібці – запечена кришена солома разом із просяною й гречаною половою, макухою з конопляного сім’я, товченого в ступі
- Затеруха – запечене тісто з борошна, кори берези та води
- Хліб – тісто з перетертої кори зі жменькою висівок і листям лободи
- Товченики – перетерта з сіллю дрібна рибка, запечена в чавунках
- Палянички – випечені подрібнені картопляні відходи із залишками зернят, замішані на гарячій воді
- Суп «Бур’ян» – зварений качан кукурудзи та трава
SEEDS.org.ua за інформацією Radiosvoboda
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!