В Україні відкрився онлайн-ресторан зі стравами часів Голодомору

0 445

До 28 листопада, у День пам’яті жертв Голодомору, студенти Української академії лідерства запустили онлайн-ресторан зі стравами з продуктів, якими українці харчувалися під час Голодомору 1932-33 років.

До «меню сайту» увійшли: затеруха з кори дерев, паляниці з картопляних відходів, хлібці з запеченої соломи тощо. У графі «Дізнатися ціну» замість вартості – інформація про те, як кожна з цих страв допомогла свого часу тисячам людей вижити. Також на сайті можна подивитися відео з історіями очевидців, яким вдалося вціліти, і прочитати історії постраждалих сімей.​



Онлайн-ресторан є мультимедійним продовженням проєкту «Uncounted since 1932», метою якого є поширення знань про Голодомор, геноцид української нації та злочини радянської влади. Минулі три роки студенти організовували вуличні поп-ап ресторани зі стравами часів Голодомору і пригощали всіх охочих у семи містах країни, а також в Ізраїлі та Бельгії. ​

Меню онлайн-ресторану пам’яті:

  • Трав’яники – випечений хлібець з натертої трави, замішаний на гарячій воді з додаван-ням насіння льону
  • Запечений буряк та молоде листя з буряка
  • Хлібці – запечена кришена солома разом із просяною й гречаною половою, макухою з конопляного сім’я, товченого в ступі
  • Затеруха – запечене тісто з борошна, кори берези та води
  • Хліб – тісто з перетертої кори зі жменькою висівок і листям лободи
  • Товченики – перетерта з сіллю дрібна рибка, запечена в чавунках
  • Палянички – випечені подрібнені картопляні відходи із залишками зернят, замішані на гарячій воді
  • Суп «Бур’ян» – зварений качан кукурудзи та трава

 

SEEDS.org.ua за інформацією Radiosvoboda 

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!