В Україні щороку зростають посівні площі під коріандром
Серед ефіроолійних культур в Україні коріандр займає перше місце. В межах Кіровоградської області посівні площі під коріандром сягають 2,0–2,5 тис. га. Проте вони з кожним роком зростають, тому що ґрунтово-кліматичні умови області цілком сприяють розвитку цієї культури й отриманню високих урожаїв.
Коріандр вирощують для одержання насіння, з якого отримують ефірну олію, яка використовується у косметичній, лікеро-горілчаній, кондитерській промисловості тощо.
Після переробки коріандровий шрот застосовується як цінна харчова добавка у раціоні тварин. У ньому містяться органічні речовини, котрі мають кормову цінність: сирі білок і жир, клітковина, безазотисті речовини та зола.
Коріандр до того ж є високоцінною медоносною культурою, середній вихід меду становить у межах 145–150 кг/га. Він характеризується тривалим періодом проростання насіння — 20–25 днів і дуже повільним розвитком рослин у перший період після сівби.
Коріандр не боїться приморозків, витримує 1–10°С морозу. Проростає насіння його за температури 6–8°С тепла. Кращі ґрунти для нього — чорноземи, легкі суглинки та угноєні супіски. Непридатними є важкі глинисті, солонцюваті та піщані.
SEEDS.org.ua за інформацією Агробізнес Сьогодні
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!