В Україні налагодили випуск грибного напою з коноплею
Конопляна “камбуча”. Таку назву отримав абсолютно новий для України напій на основі чайного гриба з додаванням екстракту насіння конопель. Не так давно його презентували під час Першого Українського Конопляного Ярмарку, організованого в столиці Інститутом луб’яних культур НААН України та “Українською конопляною асоціацією”.
Рецептуру цього унікального і абсолютно безалкогольного напою створили нещодавно – спеціально до виставки. Про це SEEDS розповів кандидат фармацевтичних наук, фахівець з контрактного виробництва медикаментів Іларіон Ярошенко.
“Ми брали участь у створенні рецептури з партнерами, пивоварами. Ми не пивовари – ми виробники ліків. Разом з ними ми відпрацювали цю рецептуру і хочемо ввести в країні моду на безалкогольні напої, які будуть не тільки вгамовувати спрагу, але будуть ще й корисними.
Вже дуже багато компаній цікавляться цим напоєм. Найближчим часом ми проводимо переговори з заводом “Оболонь”, – розповів Іларіон Ярошенко.
“Ексклюзивність конопляної “камбучі” в тому, що екстракт насіння конопель ще ніхто в Україні не використовував для виготовлення безалкогольних напоїв.
А по-друге, водорозчинної фракції насіння конопель ні в кого в світі, крім нас немає. Роблять її в Китаї. Але на наше замовлення – використовується особлива технологія для збереження всіх корисних якостей”, – підкреслив дослідник.
“Камбуча” – це перший веганський натуральний напій. Це офіційний напій, який на наше замовлення роблять в Харкові, згідно з повністю офіційних і легальних документів.
Такий напій зараз показує надзвичайний зростання у всьому світі. Багато людей відмовляються від спиртного, а те, що пропонує мас-маркет: різні “коли” та інші рідкі солодкі субстанції… їх люди пити не хочуть.
Люди розуміють: якщо воно сильно пахне чимось – це хімія, посилена ароматизаторами. А вони хочуть купувати натуральне і природне. Тому наступне покоління напоїв – це квас і різні корисні напої для організму”, – вважає Іларіон Ярошенко.
“Раніше цей чайний гриб в трилітрових банках вирощували практично всі. Він дуже корисний і ще нікому шкоди не завдав. До речі цей напій позначається на апетиті – від нього не хочеться їсти. Сам по собі екстракт насіння конопель містить досить багато вуглеводів – заповнює вуглеводний баланс і збиває апетит”, – підкреслив фахівець з контрактного виробництва медикаментів.
За словами Іларіона Ярошенко, зараз він планує більш уважно вивчити саме цей несподіваний ефект чайного гриба – його вплив на відсутність почуття голоду. Не виключено, що незабаром конопляна “камбуча” буде позиціонуватися як грибний напій з коноплею для схуднення.
Людмила КАЛИТА SEEDS.org.ua
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!