В Нідерландах штучний інтелект контролює суперточну нарізку овочів
Неймовірні новини світу: нідерландська компанія запустила оновлену систему водної нарізки овочів, якою керує штучний інтелект. Така технологія дозволяє подовжити термін їх зберігання, пише SEEDS.
Водні різаки для овочів, зокрема для цибулі-порею, вперше з’явилися близько 10 років тому. Зайве в овочів обрізається струменем води під сильним тиском. Вода одночасно ріже та миє продукт. Швидкість водного струменя досягає 600 м/с.
Але за словами керівництва інженерної компанії GEGE Machinebouw, водне обрізання схоже на підрізання нігтів і потребує великої точності. Якщо відрізати замало, в упаковку потрапить частина неїстівного кореня. Якщо відрізати забагато, частина продукту буде втрачена, а термін придатності скоротиться.
Тепер GEGE Machinebouw вдалося розв’язати цю проблему за допомогою штучного інтелекту. Спостерігати за обрізанням цибулі можна через камеру, пише Freshplaza.
Головне — правильно розмістити овоч. Довжина та ширина цибулі різна, але нова система легко визначає, де починається корінь. Потім майже зі 100% точності водяний різак відрізає зайве. Це полегшує процес, покращує якість овочів перед упаковкою.
Читайте також: Садівництво рятує від хронічних та психічних захворювань
Продуктивність оновленого водного різання залишилася — 160 цибулин на хвилину. Дослідження показують, що цей метод збільшує термін зберігання цибулі-порею.
Водне різання під керівництвом штучного інтелекту працюватиме не лише в Нідерландах, а й у Німеччині, Бельгії, Великій Британії та Канаді.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!