В Китаї дозволили виробляти молоко з мікробів
Австралійська компанія All G стала першою у світі, яка отримала дозвіл на комерційне виробництво мікробного молока у Китаї. Після залучення 45 мільйонів австралійських доларів інвестицій, All G планує випустити свій перший продукт з лактоферину у 2025 році, пише SEEDS.
Компанія All G, заснована в Сіднеї у 2020 році, розробляє високовартісні білки нетваринного походження (лактоферин), що використовуються у функціональних харчових продуктах, медичному харчуванні та дитячому харчуванні.
Читайте також: Як запустити бізнес з переробки й продажу плодоовочевої продукції: покрокова інструкція
Лактоферин, відомий як “рожеве золото”, є цінним білком, що зустрічається в незначних кількостях у коров’ячому молоці та в більших концентраціях у грудному молоці людини. Він підтримує здоров’я людини завдяки антимікробним, протизапальним та імуномодулювальним властивостям, сприяючи поліпшенню функцій кишківника та засвоєнню заліза, пише vegconomist.
Ці властивості роблять його популярним інгредієнтом у дитячих сумішах, функціональних харчових продуктах, харчових добавках, фармацевтиці та косметиці. Проте традиційний процес отримання лактоферину з коров’ячого молока є енергомістким, нестійким і дорогим — його вартість складає близько $800 за кілограм.
All G використовує технологію прецизійної ферментації разом із мікробами (дріжджами або бактеріями) та цукровими субстратами для створення еквівалентних молочних білків без потреби у використанні корів. Цей процес є більш стійким, масштабованим та забезпечує стабільну якість продукту
Після отримання першого дозволу на комерційне виробництво компанія позиціює себе як світового лідера в галузі прецизійної ферментації та прагне запропонувати нове покоління харчування для мільярда людей, у тому числі й рекомбінантний людський лактоферин.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!