В Каховці створено машину для очищення цибулі, що значно заощаджує гроші фермера
Інженерами АТ “Каховський експериментальний механичний завод” (КЕМЗ) створена принципово нова лінійка машин для очищення цибулі від шкірки.
Як повідомляє прес-служба підприємства, устаткування такого типу не виробляється на пострадянському просторі, а деякі технічні рішення закладені в лінії не мають аналогів і в світовій практиці машинобудування аналогічного обладнання.
Головною відмінністю якістю даного обладнання від попередніх машин для очищення є реалізація принципово нового методу очищення цибулі. Лук очищається від шкірки без використання абразиву травмуючого сировину, і води, яка сама по собі є досить дорогим ресурсом, і що біліше важливо, застосування води в технологіях очищення значно скорочує термін зберігання очищеної сировини.
“У нашій новій лінійці машин, цибуля очищається стисненим повітрям. Крім того, в складі лінії V-ST.05 була представлена в роботі машина для напівавтоматичної обрізки цибулин від пір’яний і кореневої частин, яка на ряду з пневматичним очищенням, є ключовим елементом всієї технологічної лінії.
Центральним мотивом розробки даного обладнання є націленість на механізацію технологічного процесу очищення цибулі від шкірки.
Слід окремо зазначити, що для очищення цибулі з продуктивністю до 1 тонни на годину, керівникам фермерських господарств необхідно наймати персонал в кількості 100 осіб. При середній оплаті праці 250 грн. ($ 10) в зміну, місячний бюджет зарплати становить 750 000 грн. ($ 28 000), в той час, як використовуючи нашу техніку, яку обслуговують більше 7 операторів, місячний бюджет оплати праці не перевищує 80 000 грн ($ 3 000)”,- йдеться у повідомленні.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!